1 million member competition

In September we celebrated the milestone of reaching 1 million members with a competition. To compete you had to answer the question; "Tell me about your best or most memorable experience at a Scandic hotel." We received an incredible amount of contributions, so the selection of winners has been difficult!

And the happy winners are...

Drum roll please...

Here are the ten winners in our Scandic Friends
1 million member competition (winning stories displayed below in no particular order)! Each winner received 100,000 Scandic Friends points. Congratulations to you all!

Peter Cannoodt, Belgium

Every visit to the Scandic Hotels are memorable. Mostly, since 20 years, I'm staying in the Scandic's in Gothenborg. I always meet colleagues from other businesses and companies. I see it as my second home with a lot of new friends. Private I'm using Scandic Sanadome in the Netherlands, very good hotel and excellent service. Staying in a Scandic anywhere in the world feels at home for me. Congratulations for the complete staff!

Maria Köhlström, Sweden

Vid ett av mina besök på Scandic Upplands Väsby fick jag chansen att se Jamie Oliver laga er nya meny! En fantastisk människa och innovatör! Inte bara en stjärnkock utan en som också bryr sig om gästernas hälsa och välmående, han har inspirerat mig och många andra! Tack för att ni ger oss gäster möjlighet att dela hans genialitet. Så glad att hans tänk genomsyrar er meny och att jag får ta del av den på alla mina besök på Scandic. Tack för ni gjorde det möjligt för mig att få uppleva detta!

Nils Eriksson, Sweden

Upplevde en helt sagolik helg i Stockholm för några år sedan på Scandic Sjöfartshotellet. Utifrån ser inte hotellet något märkvärdigt men innanför är det helt underbar personal som verkligen får en att trivas... och en svit som ett kärlekspar verkligen kan mysa i. Det var mitt i sommaren och jag hade äntligen bestämt mig för att fria. Helgen började med en brakfrukost, besök på Skansen, Gröna Lund och senare var det beställt en ballongflygning, och det var här det skulle ske... nervöst frieri och ett ja ;) Efter en mysig kväll på stan återvände vi hem till hotellet. När dörren slogs upp hade den underbara personalen ordnat med rosenblad, champange, jordgubbar - Helt underbart!!! Oerhört tacksam till hotellet som ordnade detta och ett fantastiskt fint rum där bubbelbadet och servicen gör att man kan stanna på rummet en hel helg. Och frukosten som kom till rummet gör hela upplevelsen perfekt. Tack ännu en gång Scandic för att ni är med på mina resor, affärsresor, konferenser och tid med min kärlek. Helt enkelt ett hotell för alla tillfällen ;)

Karin Falgén, Sweden

Hej! Jag bor ofta på Scandic här och där i vårt långa land. En av anledningarna till att jag väljer Scandic är att jag reser i jobbet och jobbar långa dagar. När jag kommer till ett av era hotell i mina smutsiga grovjobbar kläder får jag ett fint mottagande av receptionen även om jag råkat olja ned den fina röda mattan med mina skitiga stålhätteskor. Jag vill inte med detta säga att Scandic bara är ett hotell för grovjobbare! Inte alls, för efter duschen drar jag på mig en fin blommig klänning och äter en god trerättersmiddag och känner mig som en prinsessa igen. Men det fina i hela vistelsen är att allt har liksom en Scandicstämning, även gästerna. Vi hälsar god morgon och god natt när vi möts i korridoren och vi småpratar mellan borden vid middagen även fast vi aldrig möts tidigare. Väldigt osvensk måste jag säga. På ett väldigt bra sätt! Så mitt bästa minne är lite av den stämningen ned kondenserad i en händelse från idag faktisk. Det hände på parkeringen till Scandic Norrköping Nord: Jag kommer ut till bilen tidigt på morgonen och upptäcker att det har varit kallt ute under natten. Hela bilen är isig. Och jag har ingen vinruteskrapa såklart... Bråttom som jag har börjar jag rota igenom mitt fullsmockade bagageutrymme efter något att skrapa bilen med. Två bilar bort står två män och väntar på att deras kollega ska skrapa deras bil. De börjar fnissa rätt högljutt när de ser mig skrapa rutorna med en säkerhetshjälm för industrier. Jag fnissar med =) När jag är färdig frågar de om de får låna min hjälm! Så vi gäster gör vistelsen på Scandic en aningen mer trevligare än på andra hotell. För Scandic är vänligare och mer hemma.

Per Andersson, Sweden

Det var en gång på Scandic Sergel Plaza i Stockholm... Min fru och jag hade checkat in på hotellet endast ett par timmar före vi skulle till Stadshuset på vår sons examensfest. Vi duschade och börja att klä på oss de nyinköpta kläderna. Allt frid och fröjd, sedan skriker min fru högt, hon hade stött i något och det blev en jättestor reva i den nya klänningen och situationen blev ganska prekär. Vad gör vi? Vi hade ju åkt upp till Stockholm för att äntligen bevista vår sons diplomering och den efterföljande cocktailmottagning i Blå hallen och Gyllene salen. Nu var goda råd dyra, jag försökte "vara kall" och säga att "det ordnar sig".. och funderade samtidigt febrilt på hur det kunde jag ordna detta. Efter lite funderande så gick jag ned till receptionen och sa som det var att vi har en trasig klänning. När jag står där så kommer en Scandicanställd förbi och säger att hon känner en sömmerska som bor Stockholms centrum. Hon ringer upp henne och förklarar dilemmat. Sömmerskan kommer till hotellet inom 20 minuter och vi får hjälp att fixa till klänningen och några minuter efter att hon är klar så åker vi Taxi till Stadshuset och vår sons diplomering. Detta kallar jag ett hotell och en anställd som har att har en mycket hög servicenivå och som anstränger sig det där lilla extra.

Pär Wallemo, Sweden

Jag hade under c:a 2 år bott varje vecka på Scandic Opalen när jag blev inlagd på lasarettet för att operera ryggen. Jag var därmed sjukskriven på hemmaplan i 1 1/2 månad. När jag kom tillbaka efter sjukskrivningen fanns det ett fruktfat och en flaska vin på bordet samt en lapp där det stod skrivet "Pär, välkommen tillbaka hem igen". Då kände jag mig verkligen välkommen, även om min hustru blev lite avundsjuk. Hon gladde sig dock också.

Sören Jonsson, Sweden

När vi skulle fira vår bröllopsdag för flera år sedan på Scandic Opalen tog vi ett bad innan vi skulle gå ut. Plötsligt knackar det på dörren, och jag går upp och öppnar med en handduk svept om kroppen. Där stod en tjej ifrån receptionen med en flaska champagne och önskade oss en trevlig bröllopsdag. Vi var helt ovetandes om det. Min fru blev så glad och trodde att det var jag som hade bokat det, men det var det inte. Det var tjejen i receptionen som hade uppmärksammat att det var vår bröllopsdag och hade ordnat den lilla överraskningen. Det är sådan personal som gör att Scandic skiljer sig lite ifrån dom andra hotellen.

Johanna Al-Daghistani, Finland

At the end of the summer we spent a memorable holiday in Scandic Simonkenttä, Helsinki. We live in Järvenpää, which is close to Helsinki, but this holiday felt like a super holiday for us anyway. We borrowed your bikes and cruised around the sunny Helsinki until late evening. We very amazed about the standard of the hotel, your service and the quality of the bed, which all made our day even more perfect. This will be a new tradition for our family, thank you Scandic!

Sara Stendal, Denmark

Da jeg i sommers inviterede min kæreste og datter på et weekendophold på Scandic Kolding. På dette hotel får jeg altid den bedste service, når jeg bor der i forbindelse med mit arbejde. Så det var virkelig fedt endelig at vise min lille familie det hotel, jeg har snakket om og rost så længe! Personalet er fantastisk, og får sine gæster til at føle sig som noget helt specielt. Det betyder virkelig meget, når man møder en af receptionisterne på parkeringspladsen, og hun siger:" Hej Sara".. Det lyder måske som en lille ting, men det kan betyde alverden for den enkelte. Min familie var helt enig med mig i, at det er et usædvanligt godt hotel, med flotte værelser, gode faciliteter, lækker mad og helt igennem perfekt service. Jeg elsker simpelthen Scandic Kolding! Og selvom jeg efterhånden har boet der en del gange, er det altid en nævneværdig oplevelse, jeg går derfra med.

Jan Fosshaug, Norway

Året var 2010 og jeg hadde truffet en ny dame, som nå er min samboer. Jeg besluttet å bruke mine Scandic-poeng til å spandere en romantisk tur for å imponere min kjære. Forholdet var helt nytt og jeg håpet på at dette skulle bli en perfekt tur. Jeg bestemte at vi skulle reise St. Hans, og valget falt på Scandic Swania i Trollhättan i Sverige. Der var det midsommarafton, masse feiring, danse rundt en stang, musikk og park. Trodde jeg... Fredag midtsommeraften dro vi av gårde. Vin og annet godt drikke skulle kjøpes i Sverige.Ved ankomst Strömstad viste det seg imidlertid at Systembolaget var stengt. Ingen kos å bringe med til hotellet. Ved ankomst resepsjonen på hotellet på ettermiddagen spurte vi:
- Hvor er det feiring? I hvilken park? Hvor er det best musikk? Svar: ”Feiringen er over. Det var midt på dagen”. - Men det er vel restauranter oppe i Trollhättan? Svar: ”Alt er stengt. Dette er svenskenes store fridag. Muligens er pølsebua på hjørnet oppe”. - Men restauranten her på hotellet? Svar: ”Stengt”. Min nye kjæreste lo seg helt krokete – dess verre det ble, dess mer lo hun. Hun avslørte en herlig, positiv innstilling. Hotellet skaffet oss vin og mat som vi tok med på rommet, og det ble likevel en fantastisk midsommarafton på et Scandic-hotell i Trollhättan.